Home Videnskab Spekulationer

Spekulationer

PDF Udskriv Email

Astronomer og andre folk inden for videnskaben har ofte spekuleret over, hvordan mulige livsformer på andre planeter ville tage sig ud. Såkaldte astrobiologer eller exobiologer er kommet med mange underholdende forslag. Nogle videnskabsmænd (Seth Shostak fra SETI-Institutet) har f.eks. reflekteret, at en avanceret livsform sikkert:

  • vil være kødspisende, da det er tidsbesparende i forhold til at være planteæder. Kød indeholder flere proteiner og fedt som er nødvendige for at forsyne en avanceret hjerne med energi.
  • vil have øjne – men nok ikke mange da dette kræver meget hjernekraft. Måske ville livsformen være i stand til at se i den høje del af lysspektret eller have en sans som mennesker ikke har – f.eks. evnen til at opfatte magnetiske felter.
  • vil have ben. Ét ville være upraktisk, men mere end fire ville kræve for meget hjernekraft.
  • ikke vil være meget store eller meget små, da det forventes, at deres planet ville have nogenlunde den samme tyngdekraft som jorden. Den ville med andre ord være nogenlunde på størrelse med jorden og ikke have en meget anderledes sammensætning. Intelligent liv kunne måske i et hav være større, men det ville være usandsynligt, at de ville udvikle avanceret teknologi i dette medium.


Flere forskere spørger i midlertid sig selv, om vi overhovedet ville kunne genkende ikke-jordisk liv, hvis vi stod overfor det. Det fremhæves, at det er svært at give en god definition på hvad liv er. (Påpeget af astronomen Anja Andersen)
Indslag fra National Geographic Channel

 

Dokumentarfilmen "Alien Planet"For mere information se:

Bøger:


Internetartikler:


Gå til forsiden

 
You are here: