Home Modkultur Korncirkler

Korncirkler

PDF Udskriv Email

Korncirkler er tit relativt store geometriske mønstre dannet i marker. Fænomenet optræder i flere lande men formationerne i Wiltshire i Sydengland er nok blandt de mere kendte. Et markant kendetegn ved en korncirkel er, at afgrøderne i marken typisk er bøjet ned mod jorden. Dette skaber en kontrast til det oprejste korn ved siden af, hvorved der skabes en figur, som især er synlig fra luften. Mange er utvivlsomt af den opfattelse, at der er tale om et relativt nyt fænomen. Nogen mener dog, at de mærkværdige mønstre nok kan spores tilbage til år 800.

Gennem de seneste par årtier er antallet og kompleksiteten af korncirkler vokset betydeligt. De fleste skeptikere og ”troende” er som regel enige om, at mange af disse korncirkler er skabt af mennesker, som f.eks. i ly af mørket bevæger sig ud i mark og trykker kornet mod jorden med f.eks. brædder. ”Mønstermagerne” kan altså gøre dette for spændingens skyld eller også kan motivet være senere, at stå frem i medierne og dermed få opmærksomhed. Endvidere findes der eksempler på, at virksomheder har specialiseret sig i korncirkler. Her fremstilles mønstrene f.eks. i forbindelse med reklamefremstød.

Uenigheden mellem skeptikerne og tilhængerne af mere eksotiske dannelsesforklaringer består nok i, at de sidstnævnte mener, at en vis portion af korncirklerne ikke er fremstillet af mennesker. De hæfter sig ofte ved, at mange cirkler er meget komplekse og at de ofte opstår meget pludseligt - typisk i løbet af en nat. Endvidere mener de mere ”overbeviste”, at der ofte ikke kan ses tegn på, at nogen har bevæget sig rundt i kornet for at fremstille mønsteret.

Der er ydermere gjort en del mere eller mindre videnskabelige studier af det nedslående korns fysiske karakteristika. Mange mener, at der tale om signifikante og usædvanlige forandringer i bl.a. kornet og jordprøver.

Flere ”troende” mener, at nogle mønstre er fremstillet af en ikke-jordisk intelligens. Øjenvidner har berettet, at de har observeret flyvende kugler af lys fremstille korncirklerne i løbet af ganske få sekunder. Endvidere findes der fortællinger om UFO'er over marker i natten op til opdagelsen af en korncirkel. Mange anser sikkert videoptagelser - der bl.a. er lagt ud på internettet - som værende bevis for, at noget ekstraordinært sommetider er på færde. Flere mener utvivlsomt, at mønstrene rummer et særligt budskab, har en særlig indvirkning på menneskets bevidsthed eller at de måske påvirker jordens ”energi”. Der er med andre ord flere teorier.


korncirklerTrickfilm eller fremstiller 2 lyskugler en korncirkel?


Militærhelikoptere ved en mark? - lyskugle? - korncirkel?


For mere information se f.eks.:


Dokumentarfilm:


History Channel dokumentar: Crop Circle Controversy.


       
Filmklip:


Radio:


Spillefilm:


Bøger:
Maj 2009: Om korncirkler. Collin Andrews ved The X-Conference i Washington i April 2009.
Sprog: Engelsk


2009: Stor korncirkel ligner vandmand.

Gå til forsiden

 
You are here: