Home Modkultur Bortførelser - rumvæsner

Bortførelser - rumvæsner

PDF Udskriv Email

Folk beretter typisk, at de f.eks. i løbet af en nat i deres hjem - eller på en køretur – pludseligt bliver bortført af rumvæsner. Typisk hævder de pågældende personer, at de bliver bragt ind et rumskib hvor sælsomme skabninger udfører medicinske undersøgelser på dem. Andre mener, at de bliver ført til underjordiske baser (f.eks. Dulce i New Mexico) og at det ikke kun er rumvæsener der udfører aktiviteterne, men at det foregår sammen med militærpersonale. Mange af ofrene er ofte meget traumatiserede da de bizarre rumvæsener skulle være fokuseret på deres kønsorganer. Kvinder fortæller tit, at de får udtaget æg og får indsat/fjernet fostre. Mænd beretter typisk at de får udtaget sæd gennem tvungen ejakulation.

Et andet væsentligt træk er, at folk hævder, at de får indsat/udtaget implantater i kroppen – dvs. små metalliske genstande. Desuden berettes der om smertetests og studier af de indre organer ved hjælp af sonder. Efter undersøgelserne hævder ofrene, at de bliver bragt tilbage til deres hus, bil eller hvorfra de nu var blevet ”taget”. Mange personer fortæller, at de opdager uforklarelige mærker og sår på kroppen efter de påståede episoder.


Lægen Roger Leir om Alien Implants.Om lægen Roger Leir


Fortællingerne om disse krænkende overgreb er således temmelig uhyggelige – ikke mindst fordi rumvæsnerne skildres som meget ufølsomme, udtryksløse og effektive. Kommunikationen med de ofte skrækslagne og vrede ofre er tit begrænset og foregår hovedsageligt gennem tankeoverførsel.

Den amerikanske forfatter Whitley Strieber har beskrevet det hævdede fænomen i flere bøger. Både skøn- og faglitterært. Én af hans bøger (Communion) er endda blevet filmatiseret med Christopher Walken i rollen som forfatteren.

Harvard-psykiateren John Mack og historikeren David Jacobs er nogle af de få akademikere der mener, at historierne har noget på sig. John Mack blev opmærksom på de hævdede kipnapninger i forbindelse med sit møde med researcheren Budd Hopkins.

Den amerikanske læge Roger Leir har angiveligt opereret over 10 tilsyneladende mærkelige genstande ud af folk som påstår, at de har fået dem indsat i forbindelse med bortførelser. Ifølge Leir har objekterne gennemgået forskellige analyser og skulle have en meget bemærkelsesværdig sammensætning.

Der er selvfølgelig også flere der har forholdt sig skeptisk til det hævdede fænomen. F.eks. Harvard-psykologen Susan Clancy og skeptikeren Philip Klass. Se typiske skeptiske forklaringer under skepsis.

Clancy er forfatter til bogen: Abducted: How People Come to Believe They Were Kidnapped by AliensForfatteren Whitley Strieber på Tom Snyders show på CBS (1995)
2. delPsykiateren John Mack på engelsk TV. (Del 1).
2. del.


Klassiske eksempler på påståede kidnapninger:

Betty og Barny Hill, USA
Der er ganske givet flere udgaver af denne historie. Men én er, at det amerikanske par i september 1961 så et mærkeligt flyvende fartøj på en køretur i New Hampshire. Da de kom hjem var der angiveligt forsvundet to timer på mystisk vis. Under hypnose – som nogen mener kan fremkalde glemte erindringer – hævdede Betty og Barney, at de var blevet taget ombord i en UFO, at de blev udsat for medicinske undersøgelser og at Betty havde fået fremvist et stjernekort og fået ”forklaret”, at de fremmede kom fra en planet der kredser om stjernen Zeta Reticulum – ca. 39 lysår borte. Interview med en aldrende Betty Hill (Flere dele!).

Travis Walton, USA
I 1975 skulle 7 skovarbejdere i en bil - på vej hjem fra arbejde, have set et mærkeligt lys i skoven. Den ene – Travis Walton – begav sig angiveligt ud af bilen og tættere på lyset - tildels for at vise sig overfor de andre. Han blev dog angiveligt slået ned af en lysstråle fra hvad der viste sig at være et metallisk skiveformet fartøj. Herefter skulle Waltons venner have været stukket af pga. frygt men senere have vendt tilbage og erfaret at Travis var forsvundet.

Sagen afstedkom at medierne blev interesserede og at episoden blev meldt til politiet, hvilket betød at skovarbejderne blev udsat for løgndetektortests. 5 dage efter episoden dukkede en langskæget Travis angiveligt op igen og var tilsyneladende meget omtåget og konfus. Under hypnose har Walton berettet, at han blev taget ombord på fartøjet og at han bl.a. blev udsat for medicinske undersøgelser. Han skulle have været blevet grebet af panik da han vågnede i fartøjet og have forsøgt at slå ud efter de 3 fremmede bortførere. Walton har tilsynedeladende været frustreret over,  at han efter den tilsyneladende episode blev beskyldt for at undgå medierne og at da han endelig gav interviews, blev beskyldt for at søge opmærksomhed. Ældre indslag om Travis Walton

Waltons påståede kipnapning har bl.a. givet anledning til spillefilmen ”Fire in the Sky” som er en mere eller mindre korrekt gengivelse hans historie.

Alan Godfrey, Storbritanien
Politibetjenten Alan Godfrey fra Storbritanien hævder, at han i 1980 under en natpatrulje så et mærkeligt diamantformet fartøj over en vej. Han fortæller, at han steg ud af sin bil og smed en mursten mod objektet og erfarede at træerne langs vejen rystede voldsomt. Godfrey skulle angiveligt have været steget ind i bilen og givet sig til at tegne genstanden. Han påstår, at han derefter fandt sig selv køre bilen længere henne ad vejen. Godfrey mener efter en hypnose, at han blev bragt ombord på fartøjet og at han mødte en relativ høj mand og 7-8 små væsner. Se indslag om Alan Godfrey.

Rachel Devereaux, Storbritanien
I en dokumentarudsendelse fra Sky Television (The Real 4400) fremgår det, at Rachel Devereaux fra Storbritanien - sammen med sin mor og sine to sønner - på en køretur i 2005 blev opmærksomme på et kugleformet hurtigtflyvende lys på himlen. På et tidspunkt svævede lyset angiveligt over bilen og gav familien en dejlig fornemmelse. Derefter skulle de have oplevet ”manglende tid” på ca. én time og set lyset flyve væk med en utrolig fart. Rachels mor fortæller, at hun oplevede et ”tab” da lyset forsvandt fordi hun godt kunne lide den følelse det gav.

Udsendelsen gengiver ikke i detaljer hvad Rachel fortalte under sin efterfølgende hypnose. Dog fremgår det, at hun under bortførelsen var bekymret for sine drenge men, at hun angiveligt blev beroliget og fik at vide at det var hendes børn.

Til forskel fra en del andre beretninger er her tale om flere personer der hævder, at de i løbet af dagtimerne er blevet kidnappet på samme tid. Endvidere er en væsentlig forskel, at de fremmede her nok opfattes som venligtsindede og ikke som skræmmende.Rachel Devereaux og andre andre fortæller deres historier i dokumentarfilmen The Real 4400.David Jacobs er ikke optimistisk mht. de fremmedes dagsorden.


MILABS
Flere mennesker er begyndt at mene, at det i høj grad er hemmelige regeringsgrupper (f.eks. grupper indenfor NSA) der står bag bortførelserne og ikke så meget ondsindede rumvæsner. De er af den opfattelse, at det er mennesker der lader kunstigt skabte og programerede livsformer udføre de medicinske undersøgelser for at dække over aktiviteterne. Tilhængerne af denne teori kalder fænomenet for MILABs, dvs. Military Abductions. Formålet med de uhyggelige aktiviteter skulle også være at gøre befolkningen bange for ellers venlige rumfolk. Fortalere for sådanne teorier er f.eks. Barry King og James Casbolt. (Se underjordiske baser)


Den danske regilionsforsker Mikael Rothstein skrev i Politiken om bortførelser (1995):

...Mere konventionelle iagttagere er tilfredse med de muligheder, som samspillet mellem de sociale betingelser - f.eks. populære tv-programmer - og menneskers psykologi frembyder. I det perspektiv må vi konstatere, at jordlinge dagligt kidnappes af ufo-væsener, som i enhver henseende overgår os i intelligens og formåen. Men det må naturligvís tilføjes, at bortførelserne kun finder sted i ofrenes subjektive bevidsthed.


Jeg har aldrig mødt en skeptiker, der ikke vidste alt om hvad jeg lavede og drog alle konklusionerne, men som aldrig har set på så meget som skyggen af de fysiske beviser eller de forhåndenværende data. Roger Leir, LægeDokumentarfilmen "Touched". Den afdøde Harvard-psykiater John Mack medvirker.Researcheren Bill Chalker taler om sin bog "Hair of an Alien"
Kirurgen Roger Leir - Foredrag om alien implants - Del 1 af 2

Video produceret af "Liv i universet"
Optaget ved The X-Conference i Washington DC i april 2009
Se anden del her
Gå til Vimeo for at se videoen i HD

 

For mere information se:


Dokumentarfilm:


Foredrag og interviews:


TV:


Spillefilm:


TV-serier:

Avisartikler:

  • Politiken (1995): Bortført af UFOnauter. Af: Mikael Rothstein. 30. juli.


Diverse filmklip:

Radio:


Artikler:


Bøger:Asgard-rumvæsenerne i sci-fi-TV-serien Stargate Atlantis og SG1 er nok stærkt inspireret af de "grå" rumvæsener fra folks beretninger om bortførelser. I Stargate Atlantis har The Asgard forsynet mennesket med avanceret teknologi, f.eks. teleporteringsteknologi som også er kendt fra Star Trek. I klippet ses astrofysikeren Rodney Mckay (David Hewlett) og oberstløjtnant John Sheppard (Joe Flanigan).


 
You are here: